onsdag den 29. juli 2015

Haveliv for anti-havemennesker

Vores have var et kæmpe vildnis, da vi flyttede ind... 

Når man ikke er havemennesker og allerhelst bare vil have en græsplæne, virker det lidt voldsomt at overtage en have, som er fyldt med alle mulige blomster, træer og buske, som vi ikke har nogen anelse om hvad er
Derfor er der et stort arbejde forude inden vi er tilfredse, vi orker nemlig ikke at skulle passe en stor have, så planen er græs, en masse legeting til Nullermusen, jordbær, et højbed med lidt blomster og så evt lidt krukker rundt omkring. Det burde være til at overskue.

Vi er naturligvis allerede gået så småt i gang, selvom vi ikke er færdige indenfor og stadig har både flytterod og et par kasser tilbage.

Haven er ikke blevet helt pæn endnu, men nu er der i det mindste ikke græs til knæene og et stort halvdødt grantræ, så vi føler at vi er nået et godt stykke, og planerne om, hvad vi vil have i haven på sigt, er vi begyndt på; fx har Nullermusen allerede gyngestativ og legehus.
Der er meget der skal fjernes og med en lille Vw Up! uden trailer, tager det sin tid at køre haveaffaldet væk, specielt fordi Carsten har fri en time inden genbrugsstationen lukker i hverdagene, så vi kun kan køre afsted i weekenderne, og der er der så meget andet, der også skal ordnes, plus vi sørger for at hygge sammen, så vi ikke løber sur i det.

Vi har fået fældet det store grantræ midt i haven uden at ødelægge noget som helst, så jeg er stolt af min mand, da det var første gang han gjorde sådan noget - han fik dog hjælp af min stedfar, som har arbejdet en periode som skovhugger i Canada i sine unge dage. 

Mine forældre har hjulpet os rigtigt meget udover træet, hvilket betyder at hegnet bl.a. er blevet ordnet, så det ikke længere er overgroet. 
Det har gjort haven en del pænere, da den ikke ser så sjusket ud længere, naturligvis bortset fra affald, fra ting vi har revet ned, og grene fra det store træ. Græsset har fået tæsk med en buskrydder, da græsslåmaskinen, som fulgte med huset, var defekt fra starten af.

Heldigvis fik vi i weekenden en græsslåmaskine, da min svigermor pludseligt ville have en ny, og vi så fik den gamle.
Jeg har hende lidt mistænkt for, at hun kun ville have en ny for at kunne give os den anden, fordi hun ved vi ikke ville have det godt med tage imod en spritny maskine. 
Men hovedsagen er, at hendes nye maskine er lækker og lettere at køre med end den gamle, så hun sparer nogle kræfter, når græsset skal slås.

Der er også blevet fjernet en masse affald, selvom der stadig står en del tilbage... fx måtte vi rive et gammelt legehus ned, da det var fuldkommen smadret af tidens tand. 
Det kunne hurtigt ses at forrige ejer ikke havde børn i legehus-alderen; i hvert fald var det ikke blevet prioriteret med træbeskyttelse!
Heldigvis fik vi revet det ned, da vi gjorde, for det viste sig at der var en rotterede med fem unger under gulvet.

Kommunen har været ude med en giftkasse for at fange morrotten, men vores tilløber Ven har indtil videre efterladt døde rotter 3 gange, så vi har vist vores egen naturlige rottebekæmpelse.

Alt i alt sker her en masse, og når energien er til det, får jeg taget 
nogle billeder udenfor.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar